Toista
Lue lisää

MELA – Rankawork

ERGONOMIAA KIERTEELLÄ

Työterveyshuollon osasto Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela tarvitsi lyhytelokuvan koulutustilaisuuksiinsa. Asiakas järjesti pakollisen tarjouskilpailun, jossa valintakriteerinä painotettiin voimakkaasti ideaa eikä vain hinnoittelua.

MIKSI?

Ergonomia! Me kaikki tiedämme, että se on tärkeää. Vielä tärkeämpää se on maanviljelijöille. He ovat yrittäjiä, joiden toimeentulo riippuu selän hyvästä kunnosta. Tiedetään jo, miten huolehtia omasta selästä, joten elokuvassa tehtäväksemme jäi välittää tunteita sekä näyttää hyvän ja huonon ergonomian seuraukset.

MITEN?

Halusimme näyttää miltä tuntuu, kun selkä on kipeä. Tarinassa seurataan yhden päivän ajan selkävaivaisen viljelijän elämää. Hän taistelee päivittäisten rutiiniensa kanssa saaden samalla useita vihjeitä ja vinkkejä nuorelta vaimoltaan, naapureiltaan ja ystäviltään ongelman korjaamiseksi. Outoa on, että päähenkilö näyttää olevan kaksi kertaa vaimoaan ja ystäviään vanhempi. Loppu paljastaa juonenkäänteen. Olemme nähneet päähenkilön vanhana miehenä. Kun hän tajuaa, että ergonomia on ainoa pysyvä ratkaisu, hän näkee itsensä sellaisena kuin todellisuudessa on.